Duterte otpustio ministra zbog navoda o korupciji

4. Apr 2017. | 21:06 | NV
d

Predsjednik Filipina Rodrigo Duterte otpustio je ministra unutrašnjih poslova, svog bliskog političkog saveznika, zbog navoda o korupciji, prenosi Beta.

Portparol predsjednika Ernesto Abella rekao je da je Duterte objavio otpuštanje ministra unutrašnjih poslova i lokalne vlade Ismaila Suena na kraju sastanka vlade kasno sinoć, pošto mu je prethodno postavio neka pitanja, navodeći kao razlog gubitak povjerenja u njega.

Otpušteni ministar bio je zadužen za lokalnu vladu i nacionalnu policiju i bio je jedan od najmoćnijih članova kabineta.

“Otpuštanje po hitnom postupku je upozorenje da Duterte neće da trpi bilo kakve sumnjive ili pravno neodržive odluke bilo kog člana kabineta”, rekao je Abella.

Sueno je bio među političkim saveznicima koji su ubijedili Dutertea, dugogodišnjeg gradonačelnika grada Davao, da se kandiduje za predsjednika prošle godine.

Sueno je najviši zvaničnik koji je otpušten zbog navoda o kršenju zakona iako je Duterte otpustio više nižih zvaničnika u drugim državnim agencijama.

 

NV / foto update.ph

Na vrh