Dva poslanika u Skupštini Kantona Sarajevo istupila iz Demokratske fronte

10. Jan 2017. | 15:17 | NV
skupstina

Poslanici u Skupštini Kantona Sarajevo Mario Vukasović i Neira Dizdarević napustili su stranku i klub Demokratske fronte, a svoje djelovanje nastavit će kao nezavisna parlamentarna grupa simboličnog naziva “Odgovor”, prenosi avaz.ba.

Vukasović i Dizdarević kazali su Feni da je njihovo djelovanje u protekle dvije godine u potpunosti bilo usmjereno ka ispunjavanju svega što su stanovnicima Kantona Sarajevo, a posebno onima koji su zaokružili njihova imena, obećali u predizbornom periodu.

“Nažalost, u tom periodu naša komunikacija s kantonalnom organizacijom, ali i sa svim ostalim rukovodećim strukturama ove stranke skoro da i nije postojala, kao niti bilo kakva reakcija, a kamoli podrška za naše inicijative i zastupnička pitanja”, kazao je Vukasović.

Pojedinačne konsultacije i instrukcije su, ustvrdio je, sporadično dolazile tek u pojedinim momentima kada su “pojedinci iz rukovodećih struktura stranke željeli realizirati neke od ličnih interesa” kroz njihovo djelovanje.

Njihovo djelovanje, zaključio je Vukasović, bit će nastavljeno isključivo kao iskreni ljevičari te će se i dalje zalagati za iskrene vrijednosti socijaldemokratije.

 

NV / avaz.ba

Na vrh