Dvije bošnjačke partije podržale kandidaturu Aleksandra Vučića

20. Feb 2017. | 10:02 | NV
ljaljic

Predsjednički izboru u Srbiji već su mnoge opredjelile koga će podržati na tim izborima. Dvije bošnjačke stranke su odlučile podržati Vučića, piše srbijanski Danas.

Predsjedništvo Bošnjačke narodne stranke (BNS) donijelo je jučer odluku da podrži Aleksandra Vučića na predsjedničkim izborima.

Predsjednik BNS Mujo Muković rekao je FoNetu da kao korektan politički i koalicioni partner podržava odluku SNS. “Iako se ne slažemo baš u svemu i ponekad nismo do kraja zadovoljni nivoom saradnje dvije stranke, odlučili smo da podržimo započete reforme, stabilnost zemlje i evropske integracije i naravno predsjednika SNS Aleksandra Vučića, koji u ovim okolnostima jedini može to da obezbjedi ubjedljivom pobjedom na izborima”, rekao je Muković. On je dodao da je Vučićeva pobjeda u interesu svih građana Srbije a posebno manjinskih naroda, pa tako i Bošnjaka.

Predsjednik SDPS Rasim Ljajić poručio je jučer da će njegova partija na predstojećim predsjedničkim izborima podržati Aleksandra Vučića i to bez ikakve političke trgovine.

On je naglasio da se, kao lider SDPS, odriče predsjedničke kandidature jer, kako je rekao, nije momenat za eksperimente.

“Ne tražimo ništa, samo više poštovanja i manje nepovjerenja. Minimum političke korektnosti zahtjeva da stanemo iza zajedničkog kandidata, da obezbjedimo kontinuitet vlade i spriječimo moguću kohabitaciju koja bi mogla da nastane porazom našeg kandidata”, izjavio je Ljajić na izbornoj skupštini beogradskog odbora SDPS.

 

NV / foto Danas / FoNet

Na vrh