Dvoje djece u Mehićima kod Konjević Polja žive u drvenoj kolibi

17. Apr 2017. | 18:19 | NV
esad mehic 2

Četveročlanoj porodici iz Mehića kod Konjević Polja potrebna je hrana i higijenske potrepštine.

Otac Esad Mehić (28) ne uspijeva da prehrani suprugu i dvije maloljetne djevojčice. Moli sve dobre ljude da mu pomognu. Kaže da prihvata bilo kakav posao, ili bilo koju vrstu pomoći, piše Patria.

Mehići su se u Konjević Polje vratili prije nekoliko godina, nakon što su vrijeme nakon rata u Bosni i Hercegovini proveli u blizini Sarajeva. Želja im je bila da na imanju žive od svog rada. Ali, za sada im to ne uspijeva. Ova četveročlana porodica danas živi u drvenoj kući, u kojoj nema struje.

Esad Mehić tokom sezone radi teške fizičke poslove, ali posla u Konjević Polju nema dovoljno. Istočna Bosna jedan je od siromašnijih dijelova Bosne. Do sada su Mehići živjeli od pomoći dobrih ljudi i humanitarnih organizacija. Osim Mehića u selu u kojem žive ima još samo četiri ili pet porodica.

Mehići siju i nešto povrća, ali to nije dovoljno za njihovu djecu. Mlađa djevojčica ima dva mjeseca, a starija dvije godine.

“Supruga i ja možemo jesti bilo šta, ali teško nalazim hranu za djecu. To me najviše brine. Naročito je teško zimi”, kaže Mehić u razgovoru za agenciju Patria.

“Naročito mi je teško doći do mlijeka. Volio bih da imam jednu kravu, ili koze koje bi nam davale mlijeko”, dodaje Mehić.

Svi koji žele pomoć Esadu Mehiću i njegovoj porodici mogu se javiti na broj telefona 062 798 102.

Pomoć možete uplatiti i na Udruženje građana “Svjetlo”, adresa: Ilidža, Plandišta br. 2 sa naznakom  za porodicu Esada Mehića.

UNION BANKA DD Sarajevo
Račun: 1020500000066540
IBAN: BA391020500000066540
Swift: UBKSBA22

 

NV / nap.ba

Na vrh