Džaferović razgovarao s ambasadorom Saudijske Arabije u BiH

16. Jan 2017. | 20:46 | NV
160117 dzaferovic - amb s arabije 1a

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović razgovarao je danas s ambasadorom Kraljevine Saudijske Arabije u našoj zemlji Hani Abdullahom M. Mominahom.

Zajednički je ocijenjeno da su odnosi dvije prijateljske zemlje na vrlo visokom nivou ali da svakako treba ulagati napore kako bi se oni dodatno unaprijedili, ne samo na političkom i kulturnom nego i na ekonomskom planu. Kako je rečeno, za oporavak, punu stabilnost i brži napredak ka euroatlantskim integracijama Bosni i Hercegovini su neophodne investicije kojima će što brže podići kvalitet života građana i povećati konkurentnost njene privrede. Pozdravljena je činjenica da je u prošloj godini zaključeno šest bilateralnih sporazuma između naših država, a da su u pripremi i drugi koji će se realizirati u toku ove godine.

Predsjedavajući Džaferović i ambasador Mominah danas su izrazili očekivanje da će biti nastavljena dobra saradnja parlamenata dvije prijateljske države a naglašeno je da bi u tom procesu veće učešće trebale imati parlamentarne grupe prijateljstva.

 

NV

Na vrh