Džumhur ostvario novi ranking karijere: Pobjedio 4. igrača svijeta Aleksandra Zvereva

29. Sep 2017. | 17:43 | NV
dzumhur25

Naš najbolji teniser Damir Džumhur nastavlja sa nevjerovatnim igrama i pobjedama. Na turniru u Shenzhenu ATP 250, vrijednom 731.680 dolara Damir je danas upisao veliku pobjedu protiv buduće zvijezde svjetskog tenisa, prvog nositelja na ovom turniru i pobjednika dva Mastersa ove sezone, Aleksandra Saše Zvereva koji je trenutno 4. igrač na svijetu. Nijemac je bolje otvorio duel, poveo sa 2-0, ali je nastavak seta potpuno pripao našem teniseru, piše Patria.

Drugi set je također bolje otvorio Nijemac, poveo je 4-1, ali opet je uslijedila gotovo nevjerovatna serija Damira Džumhura, koji dolazi do velike pobjede i novog polufinala.

Konačni rezultat je Damir Džumhur (40) – Alexander Zverev (4) 6-4,7-5.

Nakon ovog uspjeha Damirov ranking je 36. mjesto u svijetu. U nastavku turnira za finale Džumhur će igrati sa Ukrajincem Aleksadrom Dolgopolovim.

 

Džumhur: Sredio sam stvari u glavi 

Damir Džumhur nakon jedne od najvećih pobjeda u karijeri nad četvrtim igračem svijeta Aleksandrom Zverevom nije krio zadovoljstvo.

“Znao sam da će biti teško, Saša je jedan od najboljih na svijetu. Najmlađi je igrač u Top 10 i već iza sebe ima fenomenalnu sezonu. Nadao sam se da će moja igra biti na najvišem nivou, kao što igram već neko vrijeme, i to se desilo. U ključnim momentima sam igrao najbolje, bio sam smiren i igrao sam najbolje baš onda kada je trebalo – kazao je Džumhur nakon meča.”

Džumhur je istakako kako su sjajne igre došle nakon što je smirio glavu.

“Velika pobjeda za mene, definitivno jedna od najvećih u karijeri i mislim da sam zasluženo slavio. Siguran sam da je moj najveći problem bio u glavi. Kada sam ‘smirio glavu’ počeo sam bolje igrati i to sam danas pokazao kada sam spasio tri set lopte. Odigrao sam tri odlična poena na set loptama za protivnika. To su ti ključni momenti koji mi daju snagu i glava je faktor zbog kojeg igram ovakav tenis .”

 

NV / NAP

Oznake: >

Na vrh