Džumhur u četvrtfinalu Winston Salema, sjajna igra protiv Zeballosa

24. Aug 2017. | 08:34 | NV
dzumhur(25)

Naš najbolji teniser Damir Džumhur je slavio u osmini finala ATP turnira u Winston Salemu (vrijednog 664 hiljade dolara), protiv argentinca Horacia Zeballosa rezultatom 2:0 (7:5, 6:3) za sat i 18 minuta igre.

Iako je Zeballos u prethodna dva meča protiv Džumhura slavio, sinoć nije imao šanse protiv raspoloženog tenisera iz BiH.

U četvrtfinalu Džumhur će odmjeriti snage sa Hyeon Chungom iz Južne Koreje, koji zauzima 49. mjesto na ATP ljestvici. Meč počinje večeras u 22:30h po našem vremenu.

Pobjedom protiv Zeballosa Džumhur je sebi od ponedeljka osigurao ranking karijere, odnosno 64. mjesto ATP liste. Podsjetimo, najbolji rezultat Džumhura je bio 66. mjesto na listi najboljih svjetskih tenisera. Međutim, ukoliko Džumhur savlada i Chunga onda će taj plasman biti i bolji.

Njih dvojica su ove godine već jednom odmjerili snage, a naš teniser je slavio rezultatom 2:1 na turniru u Miamiju, koji se igrao na tvrdoj podlozi baš kao i ovaj u Winstom Salemu, što je dobra naznaka da bi Damira mogli gledati i u polufinalu ovga turnira.

 

NV

Na vrh