Džumhur u još jednom ATP finalu

23. Sep 2017. | 16:17 | NV
dzumhur(49)

Damir Džumhur je u polufinalu tunira u St. Petersburgu savladao Jan-Lennarda Struffa 2:0 (6:3, 7:5) u setovima i tako se plasirao u svoje drugo ATP finale zaredom.

Džumhur je ušao u dobar ritam, i pri rezultatu 3:2 za Struff u prvom setu, povezao četiri osvojena gema, od čega dva na protivnički servis i tako uzeo prvi set rezultatom 6:3.

Drugi set je otvorio izgubljenim gemom na svoj servis, pa je Struff poveo sa 1:0, ali je najbolji bh. teniser odmah vratio istom mjerom, potvrdio break, te napravio još jedan i tako poveo sa 3:1. Nijemac se nije dao tako lako, pa je breakom smanjio na 3:2, potvrdivši ga za izjednačenje u drugom setu. U najbitnijem gemu drugog seta, pri rezultatu 6:5 za Damira, naš teniser pravi još jedan break i tako osvaja i tako osvaja i ovaaj set sa 7:5.

Džumhur je nakon meča kazao da je spreman za finale, a da je ovo najbolji njegov meč u zadnjih nekoliko mjeseci.

“Biće ovo moje drugo u finale ovoj godini”, kazao je Džumhur nakon meča. Inače on će igrati u finalu s boljim iz meča Roberto Bautista i Fabia Fogninija.

Damir Džumhur – Jan-Lennard Struff 2:0 (6:3, 7:5)

Nakon ove pobjede Džumhur će od ponedjeljka biti minimalno 43. teniser svijeta, sa osvojenih 1021 bodom, što će bitib najbolji ranking u karijeri našeg tenisera.

 

NV / NAP

Oznake: >

Na vrh