Edin Džeko kupio lijek za teško bolesnu Ernesu Kunalić

5. Aug 2017. | 16:29 | NV
kunalic

Kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko još jednom je pokazao koliki je humanista u najtežim trenucima za ljude u našoj zemlji, piše agencija Patria.

Džeko je ovaj put odlučio pomoći Ernesi Kunalić iz Sarajeva, teško oboljeloj od raka dojke.

Ernesa Kunalić nakon dvije operacije i tri ciklusa hemoterapija treba započeti s novom terapijom i uzimanjem lijeka Olapariba (Lynparza), , koji je izuzetno skup, a taj lijek se kod nas ne nalazi na listi koje pokriva zdravstveno osiguranje.

Džeko je odlučio da joj pomogne i kupi lijek za prvi mjesec liječenja, a lijekovi će joj biti dostavljeni preko posrednika. Lijek u Zagrebu košta 5.100 eura.

“Kao što mnogi od vas do sada vjerovatno već znaju, neki možda i ne, moja supruga, Ernesa, već duže vrijeme boluje od raka dojke. Nas dvoje, sa našim porodicama smo, eto, svo to vrijeme borili bitku i stvarno pokušali samostalno da izađemo na kraj s time.

Međutim i nakon tri ciklusa hemoterapija, dvije operacije, zračenja, velike i nesebične pomoći koja nam je zaista pružena na KCUS-u, naša borba sa njenim rakom i metastazama istog još nije završena. Došli smo do tačke gdje dalje ne možemo bez vaše pomoći. Ernesa bi hitno trebala početi primati terapiju – novi, pametni lijek, Olaparib (Lynparza).

To je lijek koji je nedavno odobren, te nažalost još nije pokriven zdravstenim osiguranjem u BiH. Ernesa bi u kontinuitetu trebala uzimati ovaj lijek godinu dana, za što je potrebno oko 60.000 eura. To je iznos koji sami nismo u mogućnosti da obezbijedimo.

Nije lagano odlučiti se na ovaj korak, te javno tražiti pomoć, međutim dugujemo to svojoj maloj kćerkici Nađi, da učinimo apsolutno sve što je u našoj moći kako bi njena mama ozdravila, te kako bi ona i dalje bila ta koja je svojom majčinskom, sigurnom rukom vodi kroz život. A vjerujem i siguran sam da uz pomoć svih vas, ovaj naš problem koji imamo, postat će manji problem jer ćemo imati dobre ljude uz nas”, poručio je putem Facebooka Admir Kunalić, Ernesin suprug.

 

NV / NAP

Na vrh