Edo Maajka prvi put sa bendom u Banja Luci na 10. Demofestu

7. Mar 2017. | 13:43 | NV
edo-maajka-03

Edo Maajka, bez ikakve sumnje najpoznatiji domaći reper, stiže u Banja Luku kao pojačanje revijalnog programa desetog Demofesta, na kojem će nastupiti u četvrtak 20. jula, tokom prve festivalske večeri.

Također, i sam Edo Maajka će ovog puta imati pojačanje, jer će na “Beton” bini Demofesta svoje nove i stare hitove izvoditi uz pomoć benda, što će biti njegov premijerni nastup ovog tipa u Banja Luci.

Naime, za nove pjesme i novi album, Edo je okupio bend koji čine istinski virtuozi svog zanata. Mario Rašić, jedan je od ponajboljih basista u Hrvatskoj, čiji je trenutni projekt Balkan Zoo Ensemble, Yogi Lonich, “faca” je među muzičarima svjetskog kalibra, gitarista koji je svirao s Chrisom Cornellom, Mitchom Mitchellom, Billyjem Coxom, itd. Postavu čini i Toni Starešinić, vodeći član bendova Chui i Mangroove te Mirsad Dalipi, jedan od boljih bubnjara iz regije.

“Mogu samo reći da mi je baš drago što sam uspio okupiti ovakvu ekipu i jedva čekam ljudima odsvirat nove pjesme, ali i stare u novom ruhu. Jedva čekam stati na binu sa ovim momcima. Sve ovo vidim kao neki svoj novi početak”, kaže Maajka.

Kako bi dao uvid publici u ono što može očekivati od novog koncepta, Edo Maajka je jučer objavio video-singl za pjesmu ljubavne tematike “Ne mogu disat”,  žestokog gitarskog zvuka, koja najavljuje novi album.

 

NV

Na vrh