Elvir Ibišević: Želja mi je da sportsko državljanstvo Amerike zamjenim za dres Zmajeva

30. Aug 2017. | 20:26 | NV
Elvir Ibišević u kampu reprenzentacije BiH

Karijera bosanskohercegovačkog fudbalera, Elvira Ibiševića (19) je i dalje u uzlaznoj putanji. Naime svojim odličnim igrama polahko skreće pažnju “soccer” stručnjaka u Americi. Ibišević trenutno nastupa za University of Nebraska Omaha, za koji je na nedavnoj utakmici protiv Virginije Tech postigao najbrži hat-trick u NCAA Diviziji 1, za što mu je trebalo samo 11 minuta. Naravno uslijedila je nagrada i odmah je proglašen igračem sedmice.

Za BHDINFODESK mlađi Ibišević je rekao da je “izuzetno zadovoljan sezonom u klubu University of Nebraska Omaha” gdje ima “dobre uslove za rad i mogućnost daljeg napredovanja”.  Dalje je dodao: “Ove godine mi ide zaista dobro, podesio sam nišanske sprave i po uzoru na rođaka Vedu svaku šansu pretvaram u gol. Iskreno rečeno, nadam se prelasku u Evropu, gdje bih sigurno još više napredovao i konkurisao za dres reprenzentacije Bosne i Hercegovine.”

Inače, Elvir Ibišević je odigrao pet utakmica za U17 reprenzentaciju SAD, a prošle godine zajedno sa još 12 mladih igrača iz Amerike bio je u kampu reprenzentacije Bosne i Hercegovine u Zenici, ali još uvijek zvanični poziv za nastup u nekoj od mlađih reprenzentativnih selekcija nije stigao na njegovu adresu.

Pogledajte najbrži hat-trick u NCAA Diviziji 1. SAD, koji je postigao Elvir Ibišević.

 

NV / BHINFODESK

Na vrh