Entuzijasti obnavljaju jedini vanjski teren u Hrasnici, svaka pomoć je dobrodošla

14. Aug 2017. | 22:17 | NV
teren3

Da u Bosni i Hercegovini nije sve tako crno, dokaz su mladi ljudi, uposlenici sa mladim direktorom Javne ustanove za kulturu sport i rekreaciju Hrasnica – Ilidža Enesom Bešovićem koji svojim idejama pokušavaju da vrate sjaj nekadašnjeg kulturnog sportskog centra “Famos”, piše agencija Patria.

“Obnavljamo svoje igralište – vratimo djecu pod koševe“ naziv je projekta kojim se omladina pokušava vratiti pod koševe, odnosno u ovom slučaju na obnovljeni teren koji je oštećen tokom ratnih razaranja.

U želji da svojim sugrađanima osposobe teren za košarku mladi okupljeni oko ove ideje očistili su teren i njegovu okolinu, izbrusili i prefarbali veći dio ograde, i polovično ofarbali teren.

Ono što ih je naročito impresioniralo i emotivno dotaklo je pomoć koju su dobili od lokalnog stanovništva na čelu sa mladićem Hanadinom Basarićem.

“Na toj dotrajaloj košarkaškoj podlozi igramo više od 15 godina. Kada sam vidio da uposlenici Javne ustanove za kulturu sport i rekreaciju pokušavaju barem malo obnoviti teren, priskočili smo u pomoć. Od nas stalnih momaka koji igraju tu košarku i basket, pokušali smo koliko toliko od naših džeparaca izdvojiti sumu novca za kupovinu jednog dijela farbe, kako bi obnovili i ofarbali jednu polovicu terena. Učestvovali su tu i mnogi drugi donatori, a također smo, i volonterski pomogli u radovima.”

On je kazao da su se na toj podlozi održavali turniri u Basketu 2014 i 2015. godine. A ako projekat bude okončan dok je lijepog vremena zmogao bi se održati turnir i ove godine.

“Nadamo se što većem odzivu ekipa, lijepom vremenu i izvanrednom druženju”, rekao je Hanadin.

Direktor JU KSR Enes Bešović kazao je da se uvjerio kako imamo izvrsnu omladinu, a ovo je dokaz da ih samo treba usmjeriti i pokrenuti.

“Zahvaljuljemo se svim donatorima koji su nam već pružili finansijsku pomoć. Obraćamo se svima koji žele da pomognu da se na jedinom vanjskom terenu kao što je ovaj u Hrasnici ponovo zaigra basket, a pomoći možete doniranjem novčanog iznosa u prostorijama JUKSR u Hrasnici općina Ilidža. Neophodno je još izvršiti nabavku vanjske ograde oko košarkaškog trerena, rasvjete koju bismo instalirali na već postojeće stubove. Iskreno se nadam da ćete nam pomoći da učinimo da naš teren ponovo zasija punim sjajem i da se s njega ponovo čuje zvuk lopte.”

teren4

NV / NAP

Na vrh