Ervin Galić šesti put državni karate prvak Bosne i Hercegovine

10. Apr 2017. | 16:20 | NV
Ervin Galic april 2017 drzavni prvak

Vogošća je jučer bila domaćin kartistima koji su nastupili na Državnom seniorskom karate prvenstvu Bosne i Hercegovine. Zlatnom medaljom i titulom državnog karate prvaka okitio se Ervin Galić, stipendista Fondacije “Izvor nade“.

Galić je u Sportskoj dvorani “Amel Bećković“ nastupio u kategoriji do 67 kilograma. Osvojenom medaljom samo je potvrdio kontinuitet dobrih rezultata.

U izjavi za službenu stranicu Fondacije “Izvor nade” kazao je kako su borbe bile teške ali da su fizička sprema i dobro odrađene pripreme imali svoj efekat.

“Imao sam tri teške borbe u kojima sam ubjedljivo slavio. Ovo je prva seniorska titula. Državno prvenstvo je poslužilo i kao dobra priprema za Evropsko seniorsko karate prvenstvo koje će biti održano u maju ove godine. Pobjedom sam osigurao mjesto u Karate reprezentaciji Bosne i Hercegovine što me posebno čini sretnim“, kaže ovaj  mladi Bišćanin i član Karate kluba “Champion Ilidža”.

Galića u narednom periodu očekuju pripreme i odlazak na Evropsko karate prvenstvo u Turskoj od 3 do 7. maja.

Rukovodstvo Fondacije “Izvor nade“ Galiću je uputilo iskrene čestitke na osvojenoj tituli državnog seniorskog prvaka uz nadu da će i takmičenja koja slijede polučiti najsjajnija odličja za mladog Galića.

 

NV / Izvor nade

Na vrh