Euroliga ne dozvoljava igračima da igraju za reprezentacije

21. May 2017. | 11:35 | NV
49685

Predsjednik Eurolige Jordi Bertomeu rekao je da košarkašima koji igraju u tom takmičenju neće dozvoliti da nastupaju za svoje reprezentacije u novim terminima u kalendaru FIBA, među kojima su i kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

“Kada je NBA saopštila da neće dozvoliti igračima da igraju za reprezentacije, niko ništa nije rekao. Mi smo sada samo ponovili ono što smo odlučili prije 18 mjeseci, da novi termini u kalendaru FIBA neće biti uvršteni u naš kalendar. Naša pozicija se nikada nije mijenjala”, rekao je Bertomeu.

Prvi čovjek Eurolige naveo je da bi igrači koji igraju u Eurokupu mogli da igraju za reprezentacije.

“Daćemo sve od sebe da se igrači iz Eurokupa priključe reprezentacijama. Eurokup ima manje utakmica, ali za Euroligu nema mjesta”, dodao je Bertomeu.

Predsjednik Košarkaškog saveza Italije Giovanni Petrucci rekao je nedavno da će biti kažnjeni oni igrači koji se ne odazovu pozivu selektora.

“Ako je prvi odgovor kazna, to znači da nema volje da se razgovara i da se riješi problem. Ako nemate najbolje igrače u reprezentaciji znači da varate navijače, ali i da ne poštujete državni tim”, rekao je Bertomeu.

 

NV / Beta

Oznake:

Na vrh