Gilli: Ponoviti igru iz Atine i osvojiti tri boda

4. Jun 2017. | 15:51 | NV
gili

“A” reprezentativci Bosne i Hercegovine danas imaju slobodan dan, a od sutra u Trening kampu u Zenici nastavljaju pripreme za kvalifikacioni meč sa Grčkom.

Pomoćni trener u našoj reprezentaciji Stefan Gilli kaže da pripreme teku po zacrtanom planu:

“Odradili smo prvi dio priprema u Sarajevu onako kako smo planirali. Nedostajalo nam je nekoliko igrača koji su još uvijek imali obaveze u klubovima, ali u Zenici ćemo biti kompletni, te će nam biti lakše da radimo. Nastojaćemo sve igrače da dovedemo na isti visok nivo spreme pred meč koji nas očekuje u petak u Zenici.”

Francuski stručnjak ističe da reprezentativci kvaliteno treniraju:

“Termin baš i nije najidealniji jer je kraj sezone, ali kako je nama tako je i Grcima i svim ekipama koje očekuju kvalifikacione utakmice. Većina igrača je imala dobre sezone i raspoloženi dolaze i na reprezentativno okupljanje. Sigurno da je teže onim koji su manje igrali, ali profesionalci su i ozbiljnim radom biće spremni za meč sa Grčkom. Uglavnom, igrači kvalitetno rade i neće biti problema.”

Gilli želi da tim ponovi igru iz prve utakmice:

“Poznajemo ekipu Grčke, znamo kako igraju i ne vjerujem da mogu nečim da nas iznenade. Bilo bi dobro ukoliko bismo ponovili igru iz Atine, jer mislim da je to najbolji meč koji smo odigrali otkako sam u stručnom štabu reprezentacije. Rezultat jeste izostao, nismo željeli da odigramo neriješeno ali primili smo gol u zadnjoj minuti. Međutim, kada sagledamo kompletnu sliku i kako smo odigrali taj susret, sigurno je da smo zaslužili pobjedu. Njima će u Zenici nedostajati nekoliko igrača, ali nismo fokusirani na to, već želimo da naše reprezentativce spremimo kako bi odigrali dobru utakmicu i došli do tri boda”, istakao je Gilli.

 

NV / NAP

Na vrh