Govedarica: Dodik je od Vučića dobio poruku da prestane s destruktivnim ponašanjem u BiH

31. Oct 2017. | 12:50 | NV
govedarica(1)

Milorad Dodik je na sastanku u Beogradu s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem dobio jasne poruke, da prestane s destruktivnim političkim ponašanjem – smatra lider SDS-a Vukota Govedarica, javlja RTV BN.

Svima je, kaže, bilo vidljivo da je tokom tog sastanka, održanog na Vučićev zahtjev, Dodiku poručeno da prestane sa stvaranjem destruktivnih političkih odnosa u BiH i kočenjem reformi.

”Interes Republike Srpske nije destrukcija, niti zastoj u reformama, već da pratiti Srbiju na njenom evropskom putu, a nikako da bude u službi određenih radikalnih bh. političara koji isključivo žele da u tom radikalizmu lično profitiraju”, tvrdi Govedarica.

Podsjeća da je Vlada Srpske preuzela obaveze iz Reformske agende, ali, nažalost, optužuje srpske predstavnike u Vijeću ministara, koji rade svoj posao, da su kočničari reformi.

”Međutim, oko 80 posto aktivnosti u Reformskoj agendi je na entitetima. Stoga, Vlada RS svojim ponašanjem pravi probleme i Srbiji, zbog čega je Vučić morao da upozori Dodika da se prebaci na teren rješenja, a ne destrukcije”, tvrdi predsjednik SDS-a.

Ukazuje da Dodik, koji je pod sankcijama SAD-a, ne bi trebao da uvlači RS u probleme.

Još neki političari u RS su, kaže, bili ranije pod sankcijama, ali, kako podsjeća, Mirko Šarović nikada nije bio problem RS, i nije taj problem riješavao na uštrb interesa RS-a.

”Vjerujem da će Dodik iz jučerašnjeg sastanka izvući pouke i uvažiti ono što je prioritet Srba, a ne nekih drugih destruktivnih bh. političkih partija”,  zaključio je Vukota Govedarica.

 

NV / RTV BN

Na vrh