Govedarica: Zašto je došlo do kolapsa javnog servisa u RS-u?

1. Aug 2017. | 18:21 | NV
vukota govedarica foto sds

Iz Srpske demokratske stranke (SDS) optužili su rukovodstvo RTRS-a da radi isključivo za vladajući SNSD i Milorada Dodika, da niko i ne zna koliko dug ove TV kuće iznosi prema dobavljačima, dok je dug prema radnicima 4,5 a prema BHRT-u 11 miliona KM.

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica održao je danas konferenciju za medije na kojoj je pozvao generalnog direktora Radio-televizije Republike Srpske Draška Milinovića da objasni zbog čega je došlo do ekonomskog kolapsa javnog televizijskog servisa u RS-u. Govedarica je rekao da je prije nekoliko dana uputio otvoreno pismo Milinoviću u kojem je tražio javno obašnjenje stanja na RTRS-u, ali nije dobio odgovor.

“Milinović je zajedno s urednicima uzurpirao javni servis Republike Srpske. Umjesto da bude korektiv vlasti, imamo javni servis koji se nalazi u službi jedne političke partije”, rekao je Govedarica dodajući da je RTRS pretvoren u partijski megafon SNSD-a.

Uredništvo RTRS-a vodio otvoreni medijski rat protiv SDS-a, PDP-a i NDP-a koji udruženi u Saveza za promjene čine državnu vlast, zajedno sa partnerima SDA, HDZ BiH i SBB, dok su u bh. entitetu Republika Srpska opozicija SNSD-u Milorada Dodika, poručuju iz SDS-a.

RTRS Savez za promjene naziva izdajnicima bh. entiteta Republika Srpska, dok, upozoravaju analitičari, ovaj medijski servis ne govori o korupcijskim aferama SNSD-a i entitetskog predsjednika Milorada Dodika, iako se radi o javnom RTV servisu čiji rad finansiraju svi građani.

Govedarica je zatražio da Milinović odgovori koliko RTRS ima stanova i automobila, kada su kupljeni i koliko su plaćeni. Od direktora RTRS-a je zatražio da objasni i to na koji način misli izmiriti neisplaćene doprinose radnicima. Govedarica je zatražio odgovor i o tome koliko su RTRS koštali prijenosi teniskog turnira Roland Garros, koliko koštaju nabavke programa i tehničke opreme te gdje su kupljeni, od koga i kolika im je bila cijena.

Iz SDS-a su optužili da se informativne emisije RTRS-a kreiraju u kabinetu premijerke RS-a Željke Cvijanović, prenosi NAP.

 

NV / NAP

Na vrh