Grad Tuzla pomaže prodavače čiju su štandovi nastradali u požaru

6. May 2017. | 15:28 | NV
IMG_8584

U prostorijama Gradske uprave Tuzla danas je održana 1. vanredna sjednica Kolegija gradonačelnika, tokom koje je razmatrana Informacija o požaru na buvljoj pijaci u Tuzli i prijedlog mjera za prevazilaženje teške situacije u kojoj su se našli prodavači.

Doneseni su i zaključci kako pomoći oštećenim, budući da je požar na buvljoj, tzv. Hametovoj pijaci, ugrozio egzistenciju velikog broja prodavača na toj pijaci.

“Prema prodavačima, koji žive od prodaje polovne robe, radeći i u najtežim zimskim uvjetima, gradska uprava, gradska preduzeća i ustanove trebaju pokazati socijalnu osjetljivost, empatiju i solidarnost. Ljudima treba pomoći… Zato, svim prodavačima koji su zbog požara, kojeg sami nisu skrivili, izgubili prodajno mjesto, gradske tržnice i pijace, obezbijediće besplatan prodajni štand na Glavnoj gradskoj pijaci, najmanje na 60 dana – stoji su zaključcima.

Ukoliko sanacija požarom uništene pijace ne bude dovršena u roku od 60 dana, prodavači će besplatno koristiti štandove gradske pijace, najduže do 90 dana”, stoji u zaključcima koje je usvojila Gradska uprava Tuzle.

 

NV / Grad Tuzla

Na vrh