Građani Sarajeva i danas bez vode

29. Aug 2017. | 10:05 | NV
cesma(4)

Građani Sarajeva i danas će imati problema sa vodosnadbijevanjem, saopćeno je iz ViK-a, prenosi agencija Patria.

“Danas će se vršiti popravke kvarova na slijedećim lokacijama: Baruthana, Sumbu Avde, Safeta Zajke, Valakovo u krugu PS, Osik na više adresa, Asima Čamdžića, Ragiba Džinde, Enesa Herića, Teočačka, Vrbovska, polaganje cjevovoda Muse Ćazima Ćatića, izrada priključka u ulici Tuzlanska, Šerina, izmještanje cjevovoda u ulici Safeta Zajke, te prebacivanje priključaka Gornja Jošanica.

Tokom opravke pobrojanih kvarova, dolazit će do poremećaja u vodosnadbijevanju u slijedećim ulicama/naseljima: Toromanova, Logavina, Potoklinica, Sumbul Avde, Safeta Zajke, naselje Osijek, Asima Čamdžića, Ragiba Džinde, Enesa Herića, Teočačka, Vrbovska, Tuzlanska, Šerina i naselja Hladivode i Brusulje.

U toku dana doći će do kratkotrajnog isključenja snadbijevanja vodom zbog popravke kvarova u šahtovima u sljedećim ulicama: Gornjovakufska, Bakarevića, Bistrik, Čeljigovići i Lepenička.

Očekujemo stabilizaciju u vodosnadbijevanju do 16 sati”, poručili su iz ViK-a.

Jutros je došlo do kvara na elektro zatvaraču, s kojim se obezbjeđuje vodosnadbijevanje naselja Alipašino polje i Saraj polje, što je bio razlog poremećaja u vodosnadbijevanju potrošača ovih naselja. Nastupila je stabilizacija u vodosnadbijevanju od  8:30. Zahvaljujemo se na razumijevanju”, saopćeno je iz ViK-a.

 

NV / NAP

Na vrh