Hadžići: Pomak u rješavanju problema javnog gradskog prijevoza

14. Feb 2017. | 20:34 | NV
Gras_sastanak_2017_6

U zgradi Općine Hadžići danas je održan sastanak s ciljem rješavanja gorućeg problema javnog gradskog prijevoza na području općine Hadžići. Sastanku su pored Općinskog načelnika Hamde Ejubovića prisustvovali i zastupnik u Skupštini KS Eldar Čomor, predsjedavajući Općinskog vijeća Hadžići Adnan Proha, direktor OŠ “6.mart” Hadžići Muhamed Čović te predstavnici GRAS-a Senad Mujagić (šef autobuskog saobraćaja), Mufida Čekić (rukovodilac minibuskog saobraćaja) i Halil Đozo (šef minibuskog saobraćaja).

Općinski načelnik je odobrio sredstva za opravku i nabavku novih dijelova za vozila koja saobraćaju na linijama Košćan, Ušivak, Kasatići i Miševići. Inače, to su linije koje u protekle dvije godine bilježe najveći broj propuštenih vožnji.

Dat je rok od sedam dana da se u potpunosti normalizira javni gradski prijevoz na području općine Hadžići. U dogovoru preduzeća GRAS i rukovodstva OŠ “6.mart” Hadžići bit će usklađen red vožnji prema rasporedu časova te škole.

Današnji sastanak je rezultat kontinuiranog rada na rješavanju problema javnog gradskog prijevoza na području općine Hadžići kojeg vode Općina Hadžići, Ministarstvo saobraćaja KS, Skupština KS , menadžmenti osnovnih i srednje škole, mjesne zajednice, Vijeće roditelja OŠ “6.mart” Hadžići te roditelji djece.

 

NV

Na vrh