Hoće li Predsjedništvo SDA povući ukor Šemsudinu Mehmedoviću?

16. Jun 2017. | 16:30 | H.H.
sjednicasda

Redovna sjednica Predsjedništva SDA održat će se danas u hotelu Evropa sa početkom u 17.00 sati, a o zaključcima sjednice javnost će biti informirana putem saopćenja za medije, saopćeno je iz SDA.

Posljednja sjednica Predsjedništva SDA održana je 13. maja, a zanimljivo je da na toj sjednici nije povučen javni ukor Šemsudinu Mehmedoviću poslaniku u PD PSBiH izrečen na sjednici 24. aprila, piše agencija Patria.

Podsjećamo, iz članstva stranke isključeni su prvo Senad Šepić, a zatim i Salko Sokolović i Sadik Ahmetović koji su formirali Klub Nezavisni blok u PS BiH, dok je status Mehmedovića još uvijek nejasan. Nije s njima, ali nije ni u Klubu SDA.

Očekuje se da Predsjedništvo SDA ipak donese konačnu odluku u slučaju Mehmedović ili povlačenje ukora ili isključenje iz SDA.

Zanimljivo je i da Predsjedništvo nije imalo nijedan zaključak u vezi sa optužnicom za nezakonita zapošljavanja kojom su obuhvaćena tri visoka funkcionera SDA generalni sekretar Amir Zukić, te potpredsjednici Asim Sarajlić i Mirsad Kukić, kao i Esed Džananović, član IO SDA Centar. I dok je Zukić od 17. februara u pritvoru njegove poslove u stranci obavlja Halid Genjac, predsjednik GO SDA. No, jasnijeg stava o Zukićevom statusu još uvijek nema, kao ni osude prijetnji Zukićevoj porodici nakon što je provaljeno na porodično imanje u Visokom gdje je ubijen njegov konj, piše agencija NAP.

 

NV / NAP

Na vrh