“HP Shop“ novi brand iz domaće kompanije Hifa Petrol

2. May 2017. | 22:18 | NV
SAM_3728

Po konačnim finansijskim rezultatim najuspješnija naftna kompanija u Bosni i Hercegovini Hifa Petrol d.o.o Sarajevo u 2017. godinu ulazi sa novim akvizicijama otvaranjem novih maloprodajnih objekata, kao i značajnijom modernizacijom kada je u pitanju vizualni identitet enterijera i eksterijera benzinskih pumpi.

Nakon što su uspješno proveli implementaciju novog logotipa, kompanija Hifa Petrol najavljuje značajnija ulaganja u pogledu vizualnog identiteta kao i poslovanja same kompanije.

Pored ranije spomenutih akvizicija i otvorenja novog maloprodajnog objekata u Vogošći, a uskoro i u Grudama, iz ove kompanije poručuju da je u toku rekonstrukcija trgovina, caffe barova, vulkanizerskih radnji kao i autopraonica u sklopu benzinskih pumpi Hifa Petrol.

Maloprodajni objekti će poslovati od sada pod vlastitim brendovima “HP Shop”, “HP Caffe”, “HP Vulkanizer” , “HP Autopraonica“.

I u postojećim trgovinama značajno će biti vidljive izmjene u pogledu samog enterijera, polica, kao i pozicioniranja artikala grupisanih po segmentima. Također, uvodi se i određen broj novih kategorija artikala, koji će biti dostupni kupcima po veoma povoljnim cijenama, kada su u pitanju benzinske pumpe. Gastro kutak je, također, novi segment poslovanja kojim se širi prodajni asortiman na veoma kvalitetne sendviče, i to tri vrste: sendvič sa piletinom, sendvič sa suhim mesom kao i sendvič sa purećom šunkom.

Pored slanog tu je i slatki asortiman proizvoda kao što su kolači raznih vrsta domaće proizvodnje, voće te igračke za djecu. Ono po čemu smo prvi u Bosni i Hercegovini, kažu iz ove kompanije, jeste da ovom adaptacijom shopova uvodimo i zdravi kutak (hrana bez glutena i šećera).

“Definitivno ovim potezom želimo da zaokružimo priču kada je u pitanju naša ponuda jer živimo u vremenu kada je svaka minuta bitna i odlazak na benzinsku pumpu više nije samo pitanje točenja goriva, već to vrijeme možemo iskoristiti i za kupovinu roba široke potrošnje“, navodi kooordinator za marketing ove kompanije Almin Plančić.

“Pored rekonstrukcije trgovina u svojevrstan brend “HP Shop”, tu je i novi izgled kafića pod brendom “HP Caffe”, u kojem će kupci osim redovne ponude uskoro biti u prilici da se osvježe prirodnim cjeđenim sokovima, voćnim bezalkoholnim koktelima, ledenom kafom…, a u ljetnom periodu raznovrsnom ponudom ugostiteljskih sladoleda“, ističe Plančić.

Vulkanizerske radnje od sada će poslovati pod brendom “HP Vulkanizer“, gdje se između ostalog nudi brzi servis vašeg vozila, odnosno besplatna zamjena ulja i filtera, te besplatnu montažu i zamjenu guma. Pored navedenog ,kao i do sada, vršiće se prodaju auto guma renomiranih svjetskih proizvođača.

Iz ove komapnije ponudu zaokružuju najsavremenijim samouslužnim autopraonicama na kojima se nudi i besplatno vanjsko pranje vozila za kupce koji sakupe račune za gorivo u vrijednosti 50 KM, ili više, na benzinskim pumpama kompanije. Autopraonice će poslovati pod brendom “HP Autopraonica“.

 

NV / Hifa Petrol

Na vrh