Hrvatska stranka BiH: Zašto HDZ BiH i Čović ne reagiraju na Dodikovu mržnju prema Hrvatima?

6. Aug 2017. | 16:42 | NV
dodik i covic(6)

Hrvatska stranka BiH izražava zaprepaštenje eskalacijom mržnje predsjednika RS Milorada Dodika prema Hrvatima, državi BiH i zapadnim zemljama u govoru pred vrhom Srbije i hiljadama izbezumljenih ljudi u Novom Sadu u petak navečer, saopćeno je iz ove stranke, prenosi agencija Patria.

“Zajapureni Milorad Dodik vidljivo iskompleksiran Hrvatima i naprednim zapadnim svijetom šizofreno je optužio Hrvatsku za etničko čišćenje Srba u legalnoj odbrambeno-vojnoj akciji “Oluja”, a međunarodnu zajednicu za sistematski višedecenijski progon Srba i za pokušaje da unište RS. Za hrvatofoba Dodika je sadašnja demokratska vlast u RH sljedbenica ustaške ideologije koja ne dopušta Srbima u njihovoj domovini Hrvatskoj da čak upotrebljavaju niti srpski jezik, dok Hrvati, po njegovim riječima, u RS imaju i uživaju sva prava.

Treba li bestidnome i ciničnome Dodiku spominjati da je oko 200 hiljada Hrvata iz Posavine i sjeverozapadne Bosne nasilno i sistematski protjerano sa svojih stoljetnih ognjišta, sa područja tvorevine čija je vojska i policija počinila genocid i u kojoj se jednom narodu brani da naziva i govori jezikom kojim želi?

Hrvatska stranka poziva vrh HDZ BiH i članstvo te stranke da preslušaju stravični govor mržnje predsjednika RS Milorada Dodika u kojeg se zaklinju da im je politički partner, a šefu “stožerne stranke” i osobni prijatelj i da se preispitaju sa kakvim političarom i čovjekom imaju sklopljenu koaliciju.

Prilikom preslušavanja govora mogu se i nasmijati na Dodikovo tragikomično i imbecilno razračunavanje sa RH oko Nikole Tesle. Zabrinjava što već nema reakcije iz HDZ BiH, a istodobno i čudi što mediji bliski toj stranci nisu uopće prenijeli dio govora Milorada Dodika u kojem se obrušio na Hrvatsku, već samo onaj dio u kojem negira državu BiH i ratnohuškački poručuje da će RS i Srbija uskoro biti ista država.”

 

NV / NAP

Na vrh