Hrvatski ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier podnio ostavku

12. Jun 2017. | 21:09 | NV
davor_stier_hdz

Potpredsjednik Vlade Hrvatske  i ministar vanjskih i evropskih poslova Davor Ivo Stier podnio je danas ostavku na sve svoje funkcije u Vladi, javlja hrvatski Telegram, prenosi agencija Patria.

Kazao je kako je smatrao da je najbolje da još prošle sedmice premijer predloži novu osobu na čelu ministarstva, ali premijer ga tada nije htio razriješiti.

“Uspostavili smo okvir za vođenje samosvjesne vanjske politike, sad dolazi nova faza”, kazao je danas nakon podnesene ostavke Davor Ivo Stier.

Stier je dodao kako je podnio ostavku, a da će funkciju obavljati do imenovanja njegovog nasljednika.

“Velika je čast predstavljati Republiku Hrvatsku u svijetu, ali sad je važnije ovdje živjeti demokršćansku opciju. Zato sam tražio da premijer još prošle sedmice izabere novu osobu koja će voditi Ministarstvo. Službeno sam danas podnio ostavku na mjesto ministra, obnašat ću dužnost do imenovanja novog ministra”, kazao je Stier.

Novi list je prije nekoliko dana objavio kako je Stier prvo dao, pa povukao ostavku, a danas su ponovo krenula nagađanja kako bi mogao dati ostavku.

Stier je od samih početaka bio protiv odluke premijera Andreja Plenkovića o prekidu koalicije s Mostom, a čini se kako mu nije odgovarala ova nova koalicija s HNS-om.

 

NV / NAP

Na vrh