I ove godine biće organizovan radni volonterski eko kamp ”Mladi za život”

15. Jul 2017. | 17:34 | NV
img_3324

NVO “Milenijum“ iz Srpca dvanaestu godinu organizuje Rаdni volonterski eko kamp “Mladi za život”. Iz udruženja kažu da je kamp “jedan od jedinstvenih oblika volonterskog rada koji nudi pozitivne i praktične oblike okupljanja mladih ljudi iz BiH i regiona, kako bi živjeli i radili zajedno na projektima koji doprinose lokalnim zajednicama.”

Organizatori dalje poručuju: “Cilj našeg projekta jeste razvijanje volonterskog duha i ekološke svijesti mladih ljudi, a zatim i promovisati i informisati mlade o važnosti volonterizma, razvoja ekološke svijesti, multikulturalne razmjene, uključivanja mladih u razvoj zajednice kroz kreativno korištenje slobodnog vremena…

Ciljna grupa za ovogodišnji kamp je 30 volontera, uzrasta od 17 do 24 godina, koji su spremni za rad, edukaciju i zabavu.

Kamp traje od 25. do 29. jula 2017. godine i održava se u seoskom naselju Gornja Lepenica, 20 km udaljeno od gradа Srpca ( 50 km udaljen od Banja Luke ). Volonteri će u toku pet dana raditi na izgradnji i uređenju izletišta u okviru kojeg je smješten kamp. U volonterskim akcijama volonteri bi postavili klupe i stolove, zaštitili lаkom postojeće objekte od drveta, sanirali potok koji protiče kroz kamp i završili unutrašnji dio jedne prostorije za smještaj. Pored radnih аktivnosti organizuju se kreativno-edukativne radionice o volonterizmu, zaštiti životne sredine, radionice udaraljki i radionicu mađioničarstva.

“Ovim putem pozivamo mlade iz BiH i regiona koji su zainteresovani za ovakav vid rada, druženja i zabave da popune obrazac na fbekokampsrbac i prijave se za učešće na kampu.

Prijave primamo do 22.072017. godine. Dodatne informacije mozete pronaći na www.milenijum-youth.co.nr fbnvomilenijum i fbekokampsrbac, kao i na telefon 065/649-914”, poručuju organizatori.

 

NV / foto Srđan Bilanović / milenijum-youth.co.nr

Na vrh