Ibišević se oprostio od reprezentacije

11. Nov 2017. | 15:01 | NV
43256

Vedad Ibišević danas se i javno oprostio od A reprezentacije. On je oproštaj najavio nakon što se nismo plasirali na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, prenosi NAP.

“Odlučio sam da ako se ne plasiramo na Svjetsko prvenstvo u Rusiji da ću se oprostiti od reprezentativnog dresa. U ovom periodu od zadnje utakmice do danas puno sam razmišljao i donio odluku da se povučem”, rekao je Vedad.

On je kazao da mu je drago što je deset godina nosio dres reprezentacije.

“Bilo je lijepih i ružnih trenutaka, ali je bilo puno više lijepih. Mislim da sam u godinama kojima je to najbolje rješenje. Bit ću najveći navijač ove reprezentacije i želim puno sreće Bosni i Hercegovini.”

Ibišević je postigao 26 golova u 74 nastupa za nacionalni tim Bosne i Hercegovine.

Navijači naše reprezentacije Ibiševića će pamtiti, između ostaloga, kao igrača koji je postigao dva pogotka od historijske važnosti za naš fudbal. Vedo je pogodio 15. oktobra 2013. godine u Litvaniji, a naša je selekcija slavila rezultatom 0-1 i tako izborila plasman na Mundijal u Brazil. A onda je 16. juna 2014. godine u Brazilu, na utakmici protiv Argentine Vedo je postigao pogodak za konačni 2-1 za Argentinu i na taj način postigao prvi pogodak naše selekcije na svjetskom prvenstvu.

 

NV

Na vrh