Ilma Kazazić učestvovala na Državnom prvenstvu Hrvatske na Sljemenu

7. Mar 2017. | 09:46 | NV
17098205_10211927615728555_1470328149791183416_n

Alpska skijašica Ilma Kazazić je na poziv Hrvatskog praolimpijskog komiteta u petak 3. marta nastupala na Državnom prevenstvu Hrvatske u alpskom skijanju za osobe s invaliditetom, koje je održano na Sljemenu, saopšteno je iz Ski kluba “Ilmer” u Sarajevu.

Ilma je vozila discipinu veleslalom, gdje se okitila sa još jednom srebrenom medaljom.

Ova naša paraolimpijka, kaže da je ovo jedno iskustvo više na putu ka Paraolimpijskim igrama, koje je s početka naredne godine, očekuje u Pojongčangu u Južnoj Koreji.

Dalje ističe, ništa nije došlo samo od sebe, puno je truda i znoja ostavila na mnogim skijalištima, preko IPCAS trka i trka na Evropa Kupovima od Austrije, Švicarske, Italije, Holandije, Francuske, Hrvatske i Srbije.

Sa svakog od ovih skijališta Ilma je svom Gradu, Bosni i Hercegovini i Paraolimpijskom komitetu donosila medalje, čime je Bosni i Hercegovini osigurala mjesto u svjetskoj historiji alpskog skijanja za osobe s invaliditetom.

U svijetu onih, koji u našoj državi odlučuju o potpori mladim sportistima, a naročito sportistima s invaliditetom, postoje oni koji razumiju ili ne razumiju trnoviti put ove nadarene skijašice. Ilma se ipak nada da će uz pomoć ljudi iz Paraolimpijskog komiteta dobiti potrebnu podršku države, kako bi se kvalitetno pripremila za ovaj najveći sportski spektakl.

Poređenja radi, Svjetski Intrenacionalni komitet (IPC International Paralympic Committee), nakon završenih Paraolimpijskih igra u Sočiju 2014 godine na svojoj oficjelnoj stranici je napisao: jedno od pet budućih lica u svijetu sporta, zasigurno je najmlađa učesnica na paraolimpijskim igrama, petnaestogodišnja skijašica Ilma Kazazić, koja dolazi iz Bosne i Hercegovine.

 

NV

Na vrh