Islamsku zajednicu posjetio ajatolah Seyed Hassan Mostafavi Homeini

14. Sep 2017. | 16:55 | NV
14-09-2017-01-reis-homeini-delegacija-3

Reisu-l-ulema Islamske zajednici u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović sastao se danas sa nj.e. ajatolahom Seyed Hassan Mostafavi Homeini, direktorom Instituta za sabiranje i publiciranje djela Imama Homeinija i upraviteljem njegova turbeta (mauzoleja).

Ovaj susret ajatolaha Seyed Hassan Mostafavi Homeini sa reisu-l-ulemom Kavazovićem te posjeta Islamskoj zajednici realizirani su u okviru njegove posjete Republici Hrvatskoj i BiH.

U današnjoj delegaciji su pored ajatolaha Homeinija bili još i ambasadori Republike Iran u BiH i Hrvatskoj nj.e. Mahmoud Heidar i nje.e. Mohammad Reza Sadegh.

Reisu-l-ulema Kavazović se zahvalio na podršci koju je narod Islamske republike Iran pružao narodu BiH tokom i nakon rata.

Ajatolah Seyed Hassan Mostafavi Homeini je između ostalog kazao da je rat u BiH bio jedna od rijetkih kriza oko koje se čitav muslimanski svijet ujedinio te istaknuo potrebu međusobnog dijaloga posebno sada kada u muslimanskom svijetu vladaju sukobi.

U nastavku svoje dvodnevne posjete ajatolah Seyed Hassan Mostafavi Homeini će posjetiti Međureligijsko vijeće BiH, održati predavanje za profesore i imame IZ, te posjetiti više političkih i društvenih institucija i pojedinaca.

 

NV

Na vrh