Ispisan grafit na Grbavici: Dvorana Goran Čengić

28. Sep 2017. | 17:28 | NV
1(41)

Na objektu sportske dvorane Grbavica u općini Novo Sarajevo jutros je osvanuo grafit “Dvorana Goran Čengić”.

Rezultat je to revolta građana na odluku Općinskog vijeća Novo Sarajevo da sportska dvorana na Grbavici nosi ime po ovoj općini. Sa ukupno 17 glasova “za”, 12 “protiv” i jednim suzdržanim donesena je odluka da se ona zove “Novo Sarajevo”.

Vijećnici Naše stranke, SDP-a, Građanskog saveza i Demokratske fronte usprotivili su se ovom imenovanju, budući da je njihov prijedlog bio da se zove “Goran Čengić”.

Kako se navodi u saopćenju Općinske organizacije SDP Novo Sarajevo, iako je općinski načelnik Nedžad Koldžo još 2008. godine obećao da će dvorana nositi ime Gorana Čengića, vijećnici njegove stranke i “njihovih satelita” na jučerašnjoj sjednici su odlučili drugačije.

“Iako nemaju smisleno opravdanje zašto su odbili dvorani dati ime Goran Čengić, evidentno je da SDA, uz svepristuno prekrajanje historije, grad Sarajevo pravi po svojoj mjeri, pritom zanemarujući osjećaje ostalih građana našeg grada. Uz imenovanje škole prema dokazanom fašisti Mustafi Busuladžiću, jučerašnji potez SDA i ostalih stranaka, samo je nastavak politike negiranja i minimiziranja heroja koji su dali život za ovaj grad”, stoji u saopćenju.

 

NV / NAP

Na vrh