Istina za Dženana: Peta protestna šetnja

23. May 2017. | 14:58 | NV
memic protesti3

Peta protestna šetnja koju je organizirala porodica ubijenog Dženana Memića krenula je prema zgradi Tužilaštva KS gdje će biti upućeni zahtjevi za otkrivanjem pravog ubice, piše agencija Patria.

Nekoliko stotina građana, prijatelja, članova porodice nosi  transparente “Pravda za Dženana Memića” i “Istina za Dženana”. Otac Muriz Memić kazao je da od početka tvrdi da je Dženan ubijen.

“Pozivam Tužilaštvo neka učini sve, da rade svoj posao, neka Dalida kaže ime ja ću prezime. Samo tražim da rade po prijavi, zadnju prijavu nisu čak ni iskoristili. Ja ću ustrajati u ovome, ovo je greška sistema, a ne pojedinca. Ovo nije pritisak na sud, sud radi korektno, Tužilaštvo vrši pritisak na mene. Tužilaštvo je htjelo nekoga zaštititi ali sada mora zaštititi sebe”, kazao je Memić.

Tetka nastradalog mladića kazala je da peti put traže da neko radi svoj posao.

Sutra će na Kantonalnom sudu u Sarajevu biti održan nastavak suđenja Ljubi i Bekriji Seferoviću, a bit će prikazana i rekonstrukcija događaja od 8. februara 2016. godine. Te kobne noći 21-godišnji Memić je zadobio povrede pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima dok je bio u društvu djevojke Alise Mutap, a 15. februara je preminuo na KCUS-u.

NV / NAP

Na vrh