Magazin>>

IT i start-up scena na konferenciji “We Are Developers” u Beču

26. Jan 2017. | 09:06 | NV
how_to_start

Za treće izdanje IT konferencije “We Are Developers”, koja se 11. i 12. maja 2017. godine održava u Beču, već su poznati prvi govornici. Među njima su vrhunski programeri, IT stručnjaci i osnivači. Njihova predavanja obrađuju teme kao što su umjetna inteligencija, internet stvari (IoT), virtuelnu stvarnost (VR) i proširenu stvarnost (AR), te rješenja, šanse i izazove na temu velikih setova podataka (Big Data).

A među govornicima su Joel Spolsky, direktor najveće sharing platforme za programere “Stack Overflow”, Christian Kaar osnivač firme “runtastic”, Peter Sunde, suosnivač The Pirate Baya, Felix Krause iz Fastlanea, Dan Cuellar (FOODit), Radoslav Stankov (ProductHunt) ili Ola Gasidlo (Styla).

Osim njihovih predavanja, “WeAreDevelopers” organizuje okrugle stolove sa stručnjacima, interaktivne radionice s programerima, tehnološke prezentacije i takmičenja u kodiranju.

Na konferenciji se očekuje 2.000 programera i IT stručnjaka. Fokus organizatora je na promociji Beča kao atraktivnog tehnološkog centra. Prema posljednjoj anketi evropske start-up inicijative “European Startup Initiative” Beč je uvršten među 10 najboljih destinacija za osnivače. Jedan od bečkih aduta je i radna snaga jer u ovom gradu ima 200.000 studenata, od čega 30 posto čine studenti stranog porijekla.

 

NV

Na vrh