Ivanić na druženju sa našim građanima u Njemačkoj

12. Dec 2016. | 12:34 | NV
Ivanic-Fikic-Janjetovic

Mladen Ivanić, predsjedavajući Predsjedništva BiH, nedavno je u Berlinu prisustvovao prijemu koji je u njegovu čast organizirala Ambasada BiH u Saveznoj Republici Nјemačkoj na čelu sa ambasadorom BiH u Berlinu Želјkom Janjetovićem.

Ivanić se na prijemu susreo i sa fudbalskim reprezentativcem BiH Vedadom Ibiševićem, koji igra za berlinsku Herthu, i proslavljenim golmanom Enverom Marićem.

Tokom boravka u Berlinu posjetio je i jedan od najpoznatijih i najposjećenijih restorana bosanske tradicionalne kuhinje “Sarajevo Inn Grunewald”, vlasnika Prijedorčanina Mirsada Fikića. Bio je oduševljen činjenicom da ovakav restoran postoji u Njemačkoj, te da na pravi gastronomski način predstavlja našu zemlju i njenu kuhinju. Komplimente na račun odličnih specijaliteta uputio je Fikiću i osoblju restorana.

“Bila mi je velika čast i ovog puta biti na usluzi visokoj diplomatiji naše zemlje. Veliko hvala našoj ambasadi na čelu sa gospodinom ambasadorom Želјkom Janjetovićem koji su još jednom ukazali povjerenje našem osoblju restorana “Sarajevo Inn Grunewald”. Ukazala se prilika da lično upoznam i gospodina Ivanića,da čuje i naš glas. Od velike je važnosti što su poklonili pažnju dijaspori, ipak smo mi djeca majke Bosne i Hercegovine, a on naš predstavnik. Moje lično mišljenje je da nije bitno ko je predsjednik države, Srbin,Hrvat ili Bošnjak, ukoliko se bori za ista prava svih građana BiH, kako u zemlji, tako i u svijetu. Gospodin Ivanić je svojim izlaganjem baš tako i govorio svima koji su bili prisutni na sastanku u hotelu Grimms, čiji je vlasnik Munib Preljević, a na kojem je bilo oko 70 bh. privrednika koji žive u Berlinu”, kaže Mirsad Fikić.

 

NV

Na vrh