Ivanić primio akreditivna pisma novoimenovane ambasadorice Kanade za BiH

7. Feb 2017. | 15:32 | NV
Akreditivi Kanada%2c2

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić primio akreditivna pisma novoimenovane ambasadorice Kanade za BiH, sa sjedištem u Budimpešti, Isabelle Poupart

Predsjedavajući PBiH Mladen vanić je ambasadorici Kanade poželio uspješnu misiju, te naglasio da Bosna i Hercegovina želi razvijati dobre bilateralne odnose s Kanadom u svim oblastima od zajedničkog interesa. Ovom prilikom izrazio je interes i uputio poziv novoj kanadskoj vladi da razmotri mogućnost ponovnog otvaranja ambasade Kanade u BiH, s ciljem razvoja ukupnih odnosa.

Ambasadorica Poupart je iskazala zadovoljstvo posjetom Bosni i Hercegovini, te kazala da će na obostranu korist raditi na unapređenju bilateralnih odnosa, posebno na ekonomskom planu. Kanada ostaje posvećena podržavanju BiH u njenom razvoju kao mirne, ekonomski održive multietničke demokratije, naglasila je kanadska ambasadorica.

Na kraju susreta predsjedavajući Ivanić poželio je uspjeh u radu ambasadorici Kanade za BiH Poupart, te izrazio uvjerenje da će se bilateralni odnosi dviju zemalja u budućnosti razvijati na obostranu korist.

 

NV

Na vrh