Ivanić primio ministra vanjskih poslova Republike Malte Georga Willijama Vellu

23. Feb 2017. | 20:13 | NV
др Младен Иванић - Џорџ В. Велa. 1

Na početku susreta predsjedavajući Mladen Ivanić poželio je dobrodošlicu delegaciji Republike Malte predvođenoj ministrom vanjskih poslova Georgom Willijamom Vellom, te informirao ministra o aktuelnoj situaciji u našoj zemlji. Ovom prilikom iskazao je zadovoljstvo što se posjeta ministra vanjskih poslova Malte odvija tokom predsjedavanja Malte Vijećem Evropske unije. Istaknuto je da sprovođenje Reformske agende, efikasno funkcioniranje mehanizma koordinacije, te nastavak implementacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju ostaju u vrhu prioriteta Bosne i Hercegovine.

Zajednički je ocijenjeno da su odnosi Bosne i Hercegovine i Republike Malte dobri i prijateljski bez otvorenih pitanja. Saradnja dviju država je na zadovoljavajućem nivou, ali ima prostora za unapređenje.

Republika Malta pruža podršku Bosni i Hercegovini na putu pristupanja evropskim integracijama. Ministar Vella je iskazao uvjerenje da će se ta podrška nastaviti i u periodu predsjedavanja Republike Malte Vijećem Evropske unije.

Sastanku je u ime člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića prisustvovala savjetnica dr. Sanja Bazina, a u ime člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića savjetnik Amel Suljović.

 

NV

Na vrh