Ivanić primio zamjenika generalnog sekretara za političke poslove EEAS-a Jean-Christophea Belliarda

27. Jun 2017. | 13:22 | NV
ivanić-beliard1

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić primio zamjenika generalnog sekretara za političke poslove – političkog direktora EEAS-a Jean-Christophea Belliarda.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić iskazao je dobrodošlicu zamjeniku generalnog sekretara za političke poslove – političkom direktoru EEAS-a, koji boravi u zvaničnoj posjeti Bosni i Hercegovini.

Osvrnuvši se na nedavnu posjetu Briselu i sastanke s brojnim zvaničnicima EU i NATO-a, predsjedavajući Ivanić je ocijenio kao vrlo uspješnu i istaknuo zadovoljstvo iskazanoj podršci evropskoj budućnosti Bosne i Hercegovine.

Belliard je istaknuo da je potrebno nastaviti pozitivan trend iz prethodne godine, koja je bila vrlo uspješna za  našu zemlju, i nastaviti s reformskim procesom koji bi donio napredak na svim poljima od suštinskog interesa za Bosnu i Herecgovinu.

Predsjedavajući Ivanić je rekao da u ovom trenutku postoji određeni zastoj na evropskom putu Bosne i Herecgovine, te da je potrebno učiniti dodatne napore i ubrzati aktivnosti kako bi se ispunile obaveze preuzete reformskom agendom.

Sagovornici su se složili da evropski put Bosne i Hercegovine nema alternativu i da je potreban zajednički angažman kako bi se provele potrebne reforme na putu ka članstvu u Evropskoj uniji.

Sastanku je prisustvovao šef Delegacije Evropske unije u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH ambasador Lars-Gunnar Wigemark.

U ime člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića sastanku je prisustvovavala savjetnica Sanja Bazina – Crnokić, a u i ume člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića sastanku je prisustvovao savjetnik Dževad Mahmutović.

 

NV

Na vrh