Ivanković Lijanović: Jedino što se u BiH može raspasti nakon Općih izbora 2018. godine je HDZ BiH

23. Jun 2017. | 18:25 | NV
23.06.2017. Jerko Ivankovic Lijanovic

”Posljednje izjave predsjednika FBiH Marinka Čavare i člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića jasno pokazuju znakove nervoze i svjesnosti da na Općim izborima 2018. godine gube poziciju člana Predsjedništva BiH, a i izvršnu vlast u BiH i FBiH”, kaže Jerko Ivanković Lijanović.

“Vrlo dobro su svjesni činjenice da stanovnici u FBiH na Općim izborima 2018. godine u konkurenciji sa mnom neće ponovo izabrazi Dragana Čovića za budućeg člana Predsjedništva BiH te oni stoga već sada pokušavaju najavom raspada i podjela zastrašiti stanovnike FBiH kako bi ih zaustavili od već jasno najavljenih promjena.

Javnost, stanovnike, medije, sve koji su postali svjesni moje pobjede i koji više ne šute kao do sada, podsjećam da ne podliježu pritisku i huškačkoj retorici HDZ BiH.

Zašto? Zato jer u FBiH ima dva miliona stanovnika s pravom glasa, dva miliona birača koji će na Općim izborima 2018. odlučiti o onima koji će ih predstavljati u skupštinama, parlamentima, Predsjedništvu BiH. Ta dva miliona birača će odlučiti ko će biti na vlasti nakon Općim izborima 2018. godine, a ne HDZ BiH. Zbog toga, očita je nervoza HDZ BiH i onih koji ih podržavaju”, dodaje Ivanković Lijanović.

“Uvjeravam vas da jedino što se može u BiH raspasti nakon Općih izbora 2018. godine jeste HDZ BiH ako nastavi sa ovako lošom ekonomskom i socijalnom politikom protiv stabilnosti, oporavka i boljitka svih stanovnika i naroda u BiH”, poručio je Jerko Ivanković Lijanović, koji namjerava biti kandidat za člana Predsjedništva BiH na narednim izborima 2018. godine.

 

NV

Na vrh