Ivanković Lijanović: Vlada, Skupština KS i Predsjedništvo neka koriste javni gradski saobraćaj

25. Dec 2016. | 19:16 | NV
16.12.2016. Jerko Ivanković Lijanović

Povodom odluke Vlade Kantona Sarajevo da uvede režim saobraćaja na osnovu broja registarskih tablica po principu “par-nepar”, oglasio je se i Jerko Ivanković Lijanović.

”Odluka Vlade KS za uvođenje sistema par-nepar, danas u 21. stoljeću, potvrda je nesposobnosti tih ljudi, koji odlučuju o životima građana Sarajeva kao i svih onih van ovog Kantona.

Ovo je prilika za sve građane da se ujedinjeni suprostave ovakvom vođenju onih koji su ih izmanipulisali da ih izaberu te da promjene ovakvo stanje trenutno i zauvijek.

Ako vlast ne razumije i ne poštuje potrebe svojih stanovnika ni ti stanovnici ne treba da ikada više poštuju njih.

Zato pozivam sve predstavnike vlasti u KS, krenuvši od premijera, pa do svakog zastupnika, kao i članove Predsjedništva BiH koji će morati stići do zgrade Predsjedništva u Centru grada na posao, da se u narednim danima, do daljnjeg, solidarišu sa svojim stanovnicima i na svoja radna mjesta, sastanke, sjednice se prevoze gradskim saobraćajem, tramvajima, trolejbusima i autobusima.

Također na isti način na koji će gradskom prevozu refundirati troškove za besplatnu vožnju u narednim danima neka organizuju refundiranje polovine iznosa registracija svakom vlasniku automobila ako već nisu sposobni čim prije iznjedriti realnija, praktičnija i inovativnija rješenja.”

 

NV

Na vrh