Izetbegović i Brajović: Nema otvorenih pitanja u odnosima BiH i Crne Gore

20. Jul 2017. | 20:54 | NV
Izetbegović i Brajović predsjednik Skupštine Crne Gore 1

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izrazio je dobrodošlicu predsjedniku Skupštine Crne Gore Ivanu Brajoviću. Sagovornici su naglasili da su bilateralni odnosi BiH i Crne Gore dobri i prijateljski, bez otvorenih pitanja. To potvrđuje zadovoljavajući intenzitet bilateralnih kontakata na najvišem nivou, što doprinosi razvoju ukupnih bilateralnih odnosa.

Sagovornici su pozdravili rad grupa prijateljstva u Parlamentarnoj skupštini BiH i Skupštini Crne Gore, koje mogu doprinijeti daljem razvoju odnosa dvije prijateljske države.

Istaknuto je da postoji potreba za infrastrukturnim povezivanjem te za intenziviranjem ekonomske saradnje, posebno u području prehrambene industrije, turizma i građevinarstva.

Saradnja dviju zemalja je od velikog značaja i u procesima pristupanja Evropskoj uniji i NATO-u. Obje zemlje smatraju odnose sa susjedima strateškim prioritetom u svojoj vanjskoj politici, uz održavanje kontinuiteta i produbljivanja dobrosusjedskih odnosa.

U ime predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Dragana Čovića, sastanku je prisustvovao savjetnik Tugomir Čuljak, a u ime člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića, sastanku je prisustvovala savjetnica Diana Čekić, saopćeno je iz Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

 

NV

Na vrh