Izetbegović s ambasadorima Malezije i Irana

3. Nov 2017. | 20:56 | NV
Izetbegović i ambasador Malezije Jaafar 2

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Malezije Zakri Bin Jaafara.

Sagovornici su ocijenili odnose dvaju država izuzetno dobrim, te su govorili o mogućnostima  unapređenja ekonomske saradnje koja ne odražava visok nivo političkih odnosa. Izetbegović je pozdravio program Vlade Malezije namjenjen pomoći malim i srednjim preduzećima u Bosni i Hercegovini.

Ističući turističke potencijale Bosne i Hercegovine, sagovornici su se složili o postojanju dobrih pretpostavki za povećanje broja turista iz Malezije. Ambasador Jaafar govorio je i o spremnosti Malezije za pružanje pomoći našim preduzećima u nastupu na tržištima zemalja ASEAN-a.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović upoznao je malezijskog ambasadora i o aktuelnoj političko-ekonomskoj situaciji u Bosni i Hercegovini. Na kraju razgovora član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović zaželio je ambasadoru Jaafaru uspješan rad tokom njegovog mandata u Bosni i Hercegovini.

 

Izetbegović i Heidari: Unaprijediti ekonomsku saradnju

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je danas i ambasadora Islamske Republike Iran Mahmouda Heidarija.

Ambasador Heidari je članu Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću prenio iranski stav u vezi sa poštivanjem i provođenjem obaveza proisteklih iz Sveobuhvatnog nuklearnog sporazuma između Islamske Republike Iran i E3+3, naglašavajući privrženost Irana predmentom sporazumu. Ambasador Heidari je istakao i pozitivne izvještaje Međunarodne agencije za nuklearnu energiju o poštivanju odredaba sporazuma od strane Irana.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović istakao je međunarodni značaj postignutog sporazuma, te izrazio nadu da će sporazum ostati na snazi i da će biti nastavljena njegovo provođenje.

Sagovornici su razgovarali i o bilateralnim odnosima dvaju država, uz isticanje potrebe stvaranja boljih preduslova za unapređenje ekonomske saradnje, saopćeno je iz Predsjedništva.

Izetbegović i Heidari 2

NV

Na vrh