Izrael Indiji prodaje oružje u vrijednosti od 600 miliona dolara

22. May 2017. | 09:38 | NV
barak 8

Izrael je s Indijom potpisao ugovor o prodaji oružja vrijedan 630 miliona dolara, a kojim se Izrael obavezuje Indiji isporučiti sistem protivzračne odbrane “Barak 8”, prenose mediji iz obje pomenute države.

Iz izraelske vazdušno svemirske industrije (IAI) saopšteno je da će oni indijskoj državnoj kompaniji Bharat Electronic Limited (BEL) isporučiti pomenute sisteme, a koji će biti instalirani na četiri broda indijske ratne mornarice.

Pomenuti sistemi namjenjeni su odbrani od različitih vrsta prijetnji, kakvi su avioni, helikopteri, bespilotne letjelice i neprijateljske rakete, a ovom prodajom oni će biti isporučeni zajedno sa pratećim radarskim i kontrolnim sistemom. Na jednom indijskom brodu sistem je uspješno testiran, saopštio je IAI.

Iz pomenute kompanije su dodali da ih ovakav ugovor svrstava u red najvećih kompanija na svijetu u ovoj oblasti i ranije najavili da će s Indijom potpisati ugovor o isporuci različitog oružja u vrijednosti od dvije milijarde dolara.

Inače, dvije armije aktivno sarađuju više od dvije godine, a Izrael se obavezao na opremanje indijske armije najmodernijim oružjem, čime je Indija postala jedan od najvećih uvoznika izraelske vojne opreme.

 

NV

Oznake: >

Na vrh