Janković: Deklaracija o opstanku nacije – novi medijski balon režima

7. Aug 2017. | 17:15 | NV
jankovic

Predsednik Pokreta slobodnih gradjana Saša Janković danas je povodom najave donošenja “Deklaracije o opstanku nacije” izjavio da je to novi medijski balon režima.

“Deklaracija o opstanku nacije” novi medijski balon režima. Nikada nacionalna pitanja nisu jeftinije korištena za skretanje pažnje od opšteg propadanja”, napisao je Janković na svom Twitter profilu, prenosi Beta.

Na sastanku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića s predstavnicima Srba iz regiona 4. augusta donijeta je odluka da na jesen usvoji zajednička Deklaracije Srbije i Republike Srpske o djelovanju za opstanak srpske nacije i srpskog naroda.

Predsjednik entiteta RS Milorad Dodik izjavio je za današnje Večernje novosti da je cilj Deklaracije Srbije i RS da se izbjegnu nova stradanja Srba, ojača njihov nacionalni identitet i nacionalne države Srbija i RS.

Dodik je kazao da će u toj deklaraciji biti navedene sve aktivnosti koje treba sprovesti da bi se održala srpska nacija, povećao njen državni kapacitet i zaštitile sve srpske zajednice u regionu i čitavom svijetu.

 

NV / Beta / foto mc.rs

Na vrh