Janković: Priboj je slika Srbije – slagan, obespravljen, unižen

8. Mar 2017. | 11:03 | NV
jankovic

Kandidat za predsjednika Srbije Saša Janković izjavio je u utorak u Priboju da je taj grad “slika i prilika” Srbije zato što je mnogo puta slagan, poručivši građanima da “ne može više tako” i da svi zajedno treba da grade državu iznova.

“Priboj je slika i prilika Srbije: slagan više puta, obećano – neispunjeno, mireno – svađano, prosipano iz šupljeg u prazno… dok građani čekaju da država proradi, životi prolaze. Isto tako, i FAP je slika hiljade fabrika u Srbiji, koje su ugašene i čiji radnici čekaju pravdu, idu od vrata do vrata, od praga do praga državnih institucija”, rekao je Jankovć a prenio njegov Izborni štab.

Janković je tokom posjete razgovarao sa građanima i radnicima Fabrike automobila Priboj (FAP), kojima je rekao da zajedno treba da počnu da grade državu “ne na obećanjima, nego na nečemu što je realno”.

“Naše političare moramo držati odgovornim za riječ koju daju, da više nijedno obećanje koje će biti izgovoreno ne ostane neispunjeno. Ne smijemo dozvoliti da pravosnažne sudske presude neko obezvrijedi i kaže da ne da ono što je sudu i Republici Srbiji dao. Počećemo da čistimo državu od vrha”, rekao je Janković.

Izborni štab Jankovića naveo je da su se pojedini građani požalili da im je bilo priprijećeno kako ne bi prisustvovali njegovoj tribini.

Janković je kazao da mnogi njegovi prijatelji, koji su zaposleni u javnom sektoru nisu mogli da dođu da podrže taj skup, zato što su bili pritisnuti od vladajuće koalicije.

NV / Beta / foto mc.rs

Na vrh