Jeftinije gorivo za poljoprivrednike i obrtnike na GAZPROM benzinskim stanicama uz Agro karticu i karticu „Zajedno na putu“

24. Feb 2017. | 19:57 | NV
DSC_0416

Predstavnici Obrtničke komore Federacije BiH, Udruženja poljoprivrednika Federacije BiH i kompanije G Petrol d.o.o. Sarajevo koja upravlja mrežom GAZPROM benzinskih stanica u Bosni i Hercegovini, potpisali su danas protokol o saradnji kojim se vlasnicima kartice „Zajedno na putu“ i Agro kartice omogućavaju pogodnosti pri nabavci goriva, ulja i maziva na GAZPROM benzinskim stanicama u BiH.

Prema protokolu, za članove Udruženja poljoprivrednika i Obrtničke komore koji posjeduju Agro karticu, odnosno karticu „Zajedno na putu“, obezbjeđeni su popusti od 5 do 10 pfeninga po litri goriva, dok ulja i maziva mogu da nabave sa popustom od 15 odsto.

Korisnici Agro kartice mogu da postanu svi poljoprivrednici koji posjeduju potvrdu o aktivnom statusu u Registru poljoprivrednih gazdinstava. Pored te potvrde, oni na GAZPROM benzinskim stanicama u Federaciji BiH treba da podnesu kopiju lične karte i kopiju saobraćajne dozvole za radnu mašinu, kao i da popune pristupnicu za dobijanje besplatne Agro kartice.

Kako bi, takođe bez naknade, postali vlasnici kartice „Zajedno na putu“ obrtnici uz pristupnicu treba da na GAZPROM benzinskim stanicama dostave potvrdu o članstvu u Obrtničkoj komori Federacije BiH. Formular za Agro karticu i obrtničku  karticu Zajedno na putu može se preuzeti i na web stranci www.gazprom-petrol.ba.

Povodom potpisivanja protokola o saradnji Srđan Pešević, direktor G Petrol d.o.o Sarajevo, je rekao:

Nastojali smo da izađemo u susret potrebama poljoprivrednika, kako bismo im olakšali proljetnu sjetvu i smanjili troškove. Uz našu Agro karticu moći će ostvariti popust od 7 pfeninga po litri pri kupovini dizela i 10 pfeninga po litri pri kupovini premijum dizela. Takođe, za poljoprivrednu mehanizaciju obezbjedili smo dovoljne količine ulja i maziva uz popust od 15 posto.“

„Olakšicama za obrtnike u vidu popusta od 3 pfeninga za plin, 5 pfeninga po litri za benzin i 5 pfeninga po litri za dizel, želimo da podstaknemo i ostale subjekte u društvu da podrže obrtnike i zanatlije, a samim tim i privrednu aktivnost u BiH“, naveo je Pešević.

Nakon potpisivanja protokola Nedžad Bićo, predsjednik Udruženja poljoprivrednika FBIH, rekao je:

„Ovo je velika podrška i pomoć poljoprivrednicima pred proljetnu sjetvu. GAZPROM benzinske stanice su prve i jedine pokazale spremnost da pomognu i budu partner nama i obrtnicima.“

Predsjednik Obrtničke komore Federacije BiH Mensur Bektić  ocijenio je da je dogovor koji je postignut sa GAZPROM benzinskim stanicama „najznačajniji korak koji je u posljednjih nekoliko godina napravljen u korist obrtnika“.

 

NV

Na vrh