Jeremić: Nema pobjede u prvom krugu, zato je Vučić nervozan

19. Feb 2017. | 15:43 |
vuk-jeremic

Budući kandidat za predsjednika Srbije Vuk Jeremić ocjenio je da aktuelni premijer Aleksandar Vučić ne može da pobjedi u prvom krugu predsjedničkih izbora, čak ni pod ovakvim izbornim uslovima, za koje je ocjenio da su “daleko od regularnih”.

“On to zna i zato je svakim danom sve nervozniji i agresivniji. Najbolji dokaz je to što nije imao živaca da se dogovori sa (Tomislavom) Nikolićem i ukaže mu minimun poštovanja. To se vidi u njegovim televizijskim nastupima, kada vrijeđa i prekida novinare. Tako ne bi mogao da razgovara sa mnom, ali vjerujem da se neće usuditi da mi izađe na televizijski duel”, rekao je Jeremić u intervjuu za Alo.

Jeremić je rekao da kampanja u kojoj bi predstavnik vlasti bio aktuelni predsjednik Tomislav Nikolić ne bi bila toliko prljava i agresivna, jer Nikolić to ne bi dozvolio.

On je dodao da ne očekuje podršku Tomislava Nikolića ali da smatra da se prema bivšim predsjednicima treba odnositi s poštovanjem, bez obzira na eventualne greške koje su činili.

Komentarišući oduku njegove bivše Demokratske stranke (DS) da na predsjedničkim izborima podrži Sašu Jankovića, Jeremić je rekao da rukovodstvo DS nije ni pokušalo da razgovara sa njim, što mu ostavlja utisak da oni imaju “neku svoju računicu na izborima”.

 

NV / Beta

Na vrh