Jeremić: Ova vlast je obećala da će priznati Kosovo

12. Mar 2017. | 08:01 | NV
jeremic

“Ova vlast je došla nama na grbaču jer je obećala Zapadu da će priznati Kosovo”, izjavio je sinoć u Sremskoj Mitrovici  kandidat za predsjednika Srbije Vuk Jeremić, prenosi danas.rs.

“Moj stav o Kosovu je svima više nego poznat. Ja ga nisam mijenjao, i da sam ga promjenio bio bih prvi u izboru za generalnog sekretara UN-a. A ova vlast je u posljednjih pet godina razgradila sve institucije koje su postojale u pokrajini, izdala kosovske Srbe i učinila da Kosovo bude član međunarodnih organizacija. Ova vlast daje Kosovo da bi dobila zeleno svijetlo od Zapada kako bi mogla da sprovodi tiraniju nad sopstvenim narodom“, rekao je Jeremić i poručio da će se to promijeniti.

Jeremić je upozorio da je Srbija počela da uzima obrise kriminalne strukture. “Imamo paradržavni kriminal i ukoliko im ne budemo stali na put pretvorićemo se u kriminalnu državu”, rekao je Jeremić i naglasio da “baroni ove vlasti Andrej Vučić, Nikola Petrović i Vladimir Beba Popović vuku Srbiju na dno”.

Jeremić je okupljenima poručio da svojim komšijama i prijateljima prenesu da treba da izađu i glasaju.

“Kada budete sami iza paravana na glasanju, ničim vas ne mogu ucijeniti i tada je gotovo“, istakao je Jeremić i poručio da Aleksandar Vučić neće imati više od 50 posto u prvom krugu.

“I tada će početi da odlaze koalicioni partneri, pa preletači, pa onda Tomini, i na kraju će ostati Andrej, Nikola, Beba i on. A to nije dovoljno da bi se vladalo Srbijom“, naglasio je Jeremić.

Kampanja za predsjednika Srbije se zahuktava, a sukobi na političkoj sceni postaju sve veći. Javnost sa posebnim interesovanjem prati kampanju Vuka Jeremića koji je bio uključen u dosta političkih procesa u srbijanskoj diplomatiji.

U ovome trenutku mnogi ga smatraju za favorita izbora, odmah iza Vučića.

 

NV

Na vrh