Kako je Dragan Čović mijenjao boje: Od bubnjara Rođenih do navijača Širokog

17. May 2017. | 17:07 | NV
Covic(1)

Fudbaleri Širokog Brijega i Sarajeva večeras na stadionu Pecara igraju revanš utakmicu finala Kupa BiH, piše agencija Patria.

Interesovanje za utakmicu u Širokom Brijegu i cijeloj Hercegovini je ogromno, a informacije kažu da su već sve ulaznice prodate. Mnoge poznate ličnosti iz Hercegovine dale su podršku fudbalerima Širokog Brijega uoči večerašnje utakmice.

Jedan od njih je i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda i predsjednik HDZ BiH Dragan Čović, koji se slikao s porukom „Svi na Pecaru, Kup je naš“.

Iako se većina ljudi od malih nogu opredijeli za neki klub i za njega navija do kraja života, Čović očigledno nije jedan od njih, jer je dobro poznato da je u mladosti navijao za Velež.

Poznata je njegova fotografija iz 1975. godine na kojoj se vide Dragan Čović i mostarski pjesnik Tahir Delić kako s bubnjem predvode navijače Veleža u Splitu pred utakmicu s Hajdukom. Kada i zašto je Čović promijenio navijačko opredjeljenje, zna samo on.

Velež je nekada slovio za tim koji igra najljepši fudbal u bivšoj Jugoslaviji, a danas se bori da preživi, pa je moguće da se Čoviću više ne sviđa stil igre mostarskih Rođenih.

 

NV / NAP

Na vrh