Konaković i Kazazović obradovali mališane vrtića “Slavuj” željenim poklonima

2. Dec 2016. | 20:03 | NV
sl 1

Poruka i želja koju su mališani sarajevskog vrtića “Slavuj” uputili premijeru KS Elmedinu Konakoviću, prilikom njihovog nedavnog susreta u Kantonu, da u uzvratnoj posjeti očekuju i žele dobiti i poklone, danas je ispunjena.

U atmosferi prave dječije radosti i uz stihove “danas nam je divan dan, nama svima rođendan”, premijer Konaković i ministar obrazovanja, nauke i mladih Elvir Kazazović djecu i odgajateljice  ovog vrtića obradovali su poklonima, televizorom i kompjuterom i tako ispunili želju i dato obećanje ovim mališanima.

“Djeca su od jutros zaista bila uzbuđena, kao i svako dijete, vole i raduju se poklonima. Veliki paketi sa crvenim i plavim mašnama okupirali su njihovu pažnju i nisu mogli dočekati da ih otpakuju”, riječima je prenijela  dio ove vesele atmosfere glavna odgajateljica Nermina Fočak . Uz zahvalnost na posjeti i poklonima, domaćini su izrazili posebno zadovoljstvo što su se gosti  upoznali sa radom vrtića, uslovima rada, atmosferom, potrebama i planovima.

Uz pjesmu, gitaru, recitacije i prekrasne crteže, djeca su se na svoj način zahvalila na poklonima. Svakom gostu uručili su posebnom pažnjom nacrtane i ukrašene zahvalnice, te poručila da će poklone koristiti za slušanje muzike, upoznavanje sa novim znanjima kroz priče i slike, a voljeli bi, kako kažu, malo i crtane ili neke filmove gledati, malo uključiti i interenet, na što tete u vrtiću samo odmahuju glavom.

Vrtić “Slavuj” okuplja 103 mališana koji borave ovdje u četiri grupe. Da sve bude u najboljem redu brine se sedam odgajatelja koji su zajedno sa Denijalom, Sanjinom, Zehrom, Timurom, Ulom , Sarom  i ostalom dječicom osmislili i slikovito uredili prostor vrtića brojnim brojnim likovnim radovima i ukrasima.

U veselom druženju gosti iz Kantona  su  mališanima poželjeli još mnogo sretnih i veselih dana, da se zajedno  igraju i uče uz poruku da svako ko nešto obeća, to treba i da ispuni, a  današnja posjeta jeste ispunjenje jednog obećanja.

 

NV

Na vrh