Konaković upriličio prijem za evropskog juniorskog prvaka u kickboksu Sadina Hadžajliju

19. Sep 2017. | 20:58 | NV
IMG_5287

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković upriličio je danas prijem za Sadina Hadžajliju, juniorskog reprezentativca BiH i takmičara Kickboxing akademije Ilidža, koji je osvojio zlatnu medalju  na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u kik boksu u Makedoniji.

Tom prilikom premijer Konaković je čestitao mladom bh reprezentativcu na postignutom uspjehu uz poruku da će Kanton Sarajevo nastaviti podržavati rad uspješnih sportista i sportskih kolektiva.

Prijemu su prisustvovali i Sedinov trener Nermin Bašović i član Komisije za kulturu i sport  Skupštine KS zastupnik Elvedin Okerić.

“Nakon ubjedljivih pobjeda u eliminacijama, u finalnoj borbi u izuzetno teškom meču u trećoj rundi Sedin je nokautirao Maharramova Orkhana iz Azerbejdžana”, podsjetio je  na detalje borbi njegov trener Bašović i istakao da je ova njegova medalja pokazatelj jednog kontinuiranog rada sa mladim takmičarima na koje su u klubu fokusirani od početka  njegovog djelovanja.

Zahvalio je ovom prilikom premijeru Konakoviću na podršci koju Kanton Sarajevo, putem Ministarstva kulture i sporta, pruža ovoj akademiji i kikbokserima a posebno u organizacji turnira “Grand prix BiH” svake godine.

 

NV

Na vrh