Konzum BiH uljepšao blagdane djeci i korisnicima javnih kuhinja

26. Dec 2016. | 17:49 | NV
Konzum BiH

Povodom božićnih i novogodišnjih blagdana Konzum BiH uručio je donacije Pučkoj i Narodnoj kuhinji u Mostaru te JU ”Djeca i porodica” u Zenici,  kako bi blagdanska trpeza u ovim ustanovama bila bogatija i donijela više radosti za korisnike ustanova.

”Drago mi je da su naši prijatelji iz Konzuma BiH i ove godine s nama. Zaista smo zahvalni svima koji prepoznaju značaj i potrebe ustanove poput ove. Naša kuhinja do sada je brojala 500 stalnih članova, ali naknadnom revizijom Centra za socijalni rad, broj korisnika smanjen je na 300. Zahvaljujući dobrim ljudima i kompanijama poput Konzuma BiH, priprema obroka, posebno u vrijeme blagdana, znatno je kvalitetnija i bogatija,” –  naglasila je Mevla Salčin, voditeljica Narodne kuhinje Mostar.

Prehrambeni paketi i svježe voće i povrće stiglo je i na adresu JU ”Djeca i porodica” u Zenici.

”U našem domu trenutno boravi 88 djece svih uzrasta, kojima se trudimo obezbijediti najbolje moguće uslove za odrastanje, zdravo djetinjstvo i dobre temelje za život nakon što napuste naš dom. Prijatelji poput Konzuma BiH svakako nam pomažu u tome i zaista smo zahvalni na doniranim namirnicama koje stižu u pravo vrijeme i donose dodatnu radost u naš mali dom pun ljubavi i dječijih osmijeha,” istakao je Branko Dilber, direktor JU ”Djeca-porodica”.

Pomoć je realizirana  pod okriljem kampanje ”Volimo praznike jer volimo jedni druge”, a kompanija će i u narednim danima humanitarnim aktivnostima osigurati pomoć za kategorije na margini društva, kako bi im blagdansko vrijeme učinili ljepšim i radosnijim.

Konzum u okviru svog društveno odgovornog poslovanja podržava brojne projekte i pokreće inicijative s ciljem pomoći raznim udruženjima, organizacijama i pojedincima. Podrška neće izostati ni u 2017. godini jer društvena odgovornost je utkana u poslovnu politiku Konzuma.

 

NV

Na vrh