Košarkaši BiH u najvažnijoj utakmici bez selektora Vujoševića

18. Aug 2017. | 11:57 | NV
VUJOSEVIC(1)

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u Erevanu protiv Armenije igra odlučujuću utakmicu pretkvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo u Kini 2019. godine, piše agencija Patria.

Najvažniju utakmicu naši košarkaši igrat će bez selektora Duška Vujoševića, koji zbog bolesti nije mogao otputovati s igračima u Armeniju.

“Sa žaljenjem obavještavamo javnost koja prati košarku u Bosni i Heregovini da selektor Duško Vujošević iz zdravstvenih razloga nije mogao otputovati u Armeniju sa ekipom na najvažniju i odlučujuću utakmicu. Konzilijum ljekara, u telefonskom kontaktu, iz Sarajeva, Beograda i Bratislave je jednoglasno preporučio da je lijevoj nozi potreban hitni tretman u hiperbaričnoj komori, kako ne bi došlo do teških posljedica. Zmajeve će predvoditi prvi pomoćnik selektora Vujoševića Mensur Bajramović, a oni će biti dodatno motivisani da nadoknade odsustvo selektora”, saopćeno je iz Košarkaškog saveza BiH.

Naš najbolji košarkaš Džanan Musa uputio je podršku selektoru Vujoševiću sa željom za brzim oporavkom.

“Na neke stvari ne možemo uticati. Privilegija je što ste tu. Svaka riječ je dragocjena. Vaš tim je uz Vas. Brz oporavak coach”, poručio je Musa putem društvenih mreža.

 

NV / NAP

Na vrh